Dnes je: 29.03.2024 Meniny má Miroslav
Používateľov online: 106 Používateľov v sekcii
Články a reportáže: 2
Registrovaných: 0 Anonymných: 106 Viac ...

Novinky, články, reportáže

Autor: : admin
Dátum zverejnenia: 16.11.2016 0:00:00
Zobrazení : 3979

S električkou na deň významnej osobnosti kraja

Nezisková organizácia Trenčianska elektrická železnica pozýva svojich priaznivcov na trojicu nostalgických jázd do Trenčianskych Teplíc, ktoré sa uskutočnia v sobotu 19.11.2016. Počas jesenných jázd si zaspomíname na jednu z významných osobností našej histórie Svetozára Hurbana Vajanského.


V Trenčianskych Tepliciach sa cestujúci môžu poprechádzať po rozľahlom kúpeľnom parku a pochutnať si na čerstvých kúpeľných oblátkach. Na peróne železničnej stanice bude pripravené občerstvenie v podobe horúceho čaju a punču, ktoré je už tradične v cene cestovného lístka. Samozrejmosťou je aj predaj magnetiek s motívom železničky.

Počas 20-minútových jázd sa cestujúci budú môcť porozprávať so známym slovenským spisovateľom, publicistom, literárnym kritikom a politikom Svetozárom Hurbanom Vajanským a v prípade potreby bude súbežne s električkami premávať aj autobus Karosa B 732.

Po návrate do Trenčianskej Teplej bude pripravená prehliadka električková depa s expozíciou historickej techniky a historických cestných i koľajových vozidiel súčasťou ktorej je aj výstava dobových uniforiem, starých cestovných lístkov, cestných i železničných modelov a iných artefaktov z histórie dopravy. Veľkým lákadlom pre detských návštevníkov je modelové koľajisko s parnou lokomotívou v mierke 1:22,5. Dospelých zase určite upúta malá výstava starých rádioprijímačov, či pohľad na prebiehajúcu rekonštrukciu električky 411.902-0 „Delimonka“.

Odvezte sa s historickou električkou a zažite pestrofarebnú jeseň v Trenčianskom samosprávnom kraji. Personál Trenčianskej elektrickej železnice sa teší na vašu návštevu.

Tohtoročné jazdy električiek do Trenčianskych Teplíc budú zakončené podujatím „Mikulášska električka“, ktorá sa uskutoční v sobotu 3. decembra 2016. Ďalšie informácie o Trenčianskej elektrickej železnici nájdete na webe >>odkaz (www)<<.

Autor:Mgr. Jaroslav Filo

Foto: TREŽ, n.o.

Verzia pre tlač Pošli priateľovi
Názory sa nemusia sa zhodovať s názorom redakcie. Redakcia za ne nepreberá zodpovednosť