Dnes je: 23.04.2024 Meniny má Vojtech
Používateľov online: 58 Používateľov v sekcii
Články a reportáže: 4
Registrovaných: 0 Anonymných: 58 Viac ...

Novinky, články, reportáže

Autor: : admin
Dátum zverejnenia: 11.08.2015 0:00:00
Zobrazení : 4150

DO VRBOVÉHO ČI PIEŠŤAN HISTORICKÝM VLAKOM!

Nejde vám autobus do Vrbového z Piešťan alebo opačným smerom? Nevadí! 16.augusta 2015 pôjdete vlakom!


Cena za jednosmerný lístok alebo čas strávený v dopravnom prostriedku (vo vlaku či v autobuse) sú takmer rovnaké. Rovnaká však nie je jazdná vzdialenosť. Zatiaľ čo vlakom sa pohodlne dostanete z jedného mesta do druhého po trati dlhej 8 kilometrov, autobus musí prejsť vzdialenosť dvanástich kilometrov. Rozdiel je aj v zážitku, vo výhľade a atmosfére, v zmene stereotypu, ktorý vám zaručí jedinečná cesta historickým vlakom po železničnej trati starej 109 rokov. Takú cestu vám bezkonkurenčne neposkytne žiadny iný dopravný prostriedok, jedine vlak. Poďte vlakom a nebudete ľutovať!

Občianske združenie Čango vás pri tejto príležitosti pozýva na jazdy v historickom motorovom vozni M 131.1 na trati Piešťany – Trebatice – Krakovany – Vrbové, ktoré sa uskutočnia v nedeľu 16.augusta 2015. Oproti minulým rokom, kedy cestujúci mali možnosť odviesť sa vlakom oboma smermi dokopy osemkrát, bude vláčik jazdiť častejšie. Spolu ide o dvanásť jázd – z Piešťan do Vrbového šesťkrát a z Vrbového do Piešťan taktiež šesťkrát, ktoré ponúkame širokej verejnosti.

Občianske združenie tak vychádza v ústrety ľuďom, ktorí majú záujem previesť sa pohodlne vlakom a vychutnať si jedinečnú atmosféru nostalgie. Počas jázd z Piešťan do Vrbového dostane každý cestujúci jeden tombolový lístok, ktorý je zlosovateľný o Pamätnú mincu mesta Vrbové – tzv. „Vrbovský dukát”. Šťastie sa usmeje vždy na troch cestujúcich. Žrebovanie prebehne bezprostredne po príchode vlaku do stanice Vrbového za prítomnosti pani primátorky. Tí, ktorým sa pamätná minca nedostane, nemusia smútiť. Na pamiatku im ostane pamätný cestovný lístok. Rovnako tak sprievodný program, príjemné posedenie či dobré jedlo sú zárukou kvality, ktoré na vás čakajú. Tento rok sa v deň akcie Čanga koná aj hodová slávnosť v Trebaticiach. Odviesť sa tak môžete z Vrbového, Krakovian alebo z Piešťan do Trebatíc a tam nasiať atmosféru hodov, ktoré si obec pre návštevníkov pripravila.

Veríme, že jazda historickým vláčikom vás priláka a využijete tak možnosť previesť sa s nami po už neprevádzkovanej trati osobnou dopravou. Takýto zážitok sa ponúka iba raz do roka a preto netreba váhať. Tešíme sa na veľkých i malých, na tých ktorí fandia železničnému diania ale i na tých, ktorí len tak náhodne ničnetušiac s nami pocestujú a spríjemnia si tak nedeľňajšie doobedie či popoludnie.

autor článku: Mgr. Lukáš Mencl

Verzia pre tlač Pošli priateľovi
Názory sa nemusia sa zhodovať s názorom redakcie. Redakcia za ne nepreberá zodpovednosť