Dnes je: 29.03.2024 Meniny má Miroslav
Používateľov online: 92 Používateľov v sekcii
Články a reportáže: 4
Registrovaných: 0 Anonymných: 92 Viac ...

Novinky, články, reportáže

Autor: : pilkus
Dátum zverejnenia: 25.06.2013 0:00:00
Zobrazení : 17674

ZSSK, zobuď sa !

Bojím sa cestovať na Slovensku vlakom.


Nie pre to že by som mal strach z psychického zdravia a pohody začínajúcich rušňovodičov. Pre iné. Možno to pochopíte z nasledujúcich postrehov z krátkej dovolenky na ktorú a z ktorej som sa z dôvodov strachu z výšok pobral vláčikom. (Mal som FIP-ku, ale aj tak lôžko ta i nazad stálo viacej ako moju krajšiu polovičku stála spiatočná letenka, takže finančné dôvody to určite neboli).

Začiatok : naplánovanie cesty. Cieľ je jasný - stihnúť vlak EN 456 v Prahe (odch. 18:29). Z dôvodu onoho STRACHU sa neodvážim ísť z domu vlakom o desiatej s 13 minútovým prestupom v Blave a príchodom do Prahy 18:21. Na to by sa nepodujal ani kamikadze. Odchádzame ráno o šiestej, 4 hodinová rezerva by snáď mohla stačiť. Snáď...

Cesta tam : prebieha to kľudne, načas. Prvé tri hodiny. Po stanicu XYZ. Tam nás zastavili a hodinu sme stáli. Nebolo to celkom bez vysvetlenia. Povedali nám že v stanici pred nami je "nehoda". Náš EC vlak do Čiech stál niekde za nami a keď sa podarilo "nehodu" odstrániť púšťali ho samozrejme pred nami. Snaha presvedčiť dispiho aby nám to EC zastavil a mohli sme prestúpiť bola zbytočná, trápna a pre neho zaiste aj zábavná... Vlakvedúcemu povedal že už mu nemá volať ! Rozumiem že mal s nehodou a upchatou traťou veľa starostí, ale vlaky chodia preto aby sa mali ako traťováci o pol dvanástej pred obedom domov dostať (verím že tým by to EC zastavil), alebo preto aby vozili ľudí ?!

(Z nehody sa vykľulo to že traťováci v Trnovci robili výluku na priecestí na druhej koľaji a vrodenou šikovnosťou sa im podarilo na hodku zapratať aj prvú. Ale nehoda to vlastne bola, tak čo sa sťažujem, informovaní sme boli správne.)

Ďalej z Blavy (kde sme si hodinku počkali) sme mali šťastie - Hungárka si vybrala šťastný deň a zrovna dnešok bol tým vylosovaným dňom roka 2013 keď šla načas.

EuroNight z Prahy meškal pol hodinu. Na českom území doznievajú povodne, v Nemecku vrcholia. Vlakový personál všetko vysvetlí, človek ľahko pochopí, až som mal chuť prispieť na humanitárnu pomoc. Kľudne sme si ľahli spať. Do Kolína nad Rýnom sme dojéchali s necelými troma hodinkami na štíte. Sprievodca doniesol čaj naviac, pred naším výstupom sa spýtal kam cestujeme a aké spojenia máme, potrebujeme. Vzhľadom na hodinový (niekde aj hustejší) takt na všetky smery a v podstate rannú hodinu keď sa doprava eštelen rozbieha, som považoval otázku za zbytočnú a nechápavo som na neho hľadel ako teľa na nové vráta. Za to sa takto oneskorene tomu sprievodcovi ospravedlňujem. Staral sa o svojich zákazníkov a ja som nepochopil že jeho jedinou úlohou nebolo pocvakať lístky a húliť v služobáku.

Cesta nazad : Náš nočák (EN 457) je v Kolíne nad Rýnom až po 22.h a to je vzhľadom na prítomnosť osoby pod 3 roky v našej expedičnej skupine veku neskoro. Ide sa teda nazad cez Amsterdam (odchod o 19:01). Treba sa vyhnúť západniarskym vynálezom ako je ICE, Thalys, FYRA. Preto ideme obyčajnými vlakmi s prestupom v Rotterdame. Prestupový čas 16 minút. Do Rotterdamu prídeme 18 minút zmeškaný. Áno, aj tam vlaky meškajú, veľa sa tam stavia, opravuje, z dvojkoľajných tratí sa robia (nie jednokoľajné alebo nulakoľajné) štvorkoľajné ! Rozdiel je v nasledujúcom --- náš prípoj do Amsterdamu bol fuč. O posrané 2 minúty! Ďalší o hodinu. Keďže sme zo Slovenska s takýmito vecami samozrejme rátame = máme rezervu, je to OK. Napriek tomu - o tri minúty ide rýchlovlak FYRA do Amsterdamu - prichádzam k sprievodcovi onoho rýchlovlaku, a on už vie že cestujúcim z Bruselu ušiel prípoj (on už to vie !!!!!!!!!!! ako je to pre Kristove rany možné, pred minútou tam zastali !? AKO ?!?) a berie nás do rýchlovlaku s obyčajnými lístkami. Sme v Amsterdame dokonca o pol hodinu skôr !!! Viete si predstaviť ako by sa táto situácia vyvíjala u ZSSK ?!? Viete si predstaviť to množstvo predpisov čo by sprievodca odrecitoval prečo nás nemôže vziať a to množstvo pokút čo by nám narátal keby sme predsalen do vlaku vyššej kategórie nastúpili v snahe chytiť svoj nasledujúci vlak (lietadlo, loď,...)? Viete si to predstaviť ? No viete, cestujete so ZSSK a.s..

Nočák z Amsterdamu odišiel načas. Po vchode do Nemecka postupne naberáme meškanie, ráno v Berlíne sú to takmer 3 hodiny. (vlak zberá lôžka z Dánska, Holandska, Švajčiarska, stále sú povodne). V Berlíne v pohode prestúpime na Hungarku ktorá nás aj trošku počká. Pohoda, zdá sa že sa dnes dostaneme domov. Hurá.

Milá Hungarka na povodňových pomalých cestách medzi Drážďanmi a Prahou nazberá 30 minút meškanie. Čas na prestup v Bratislave 16 minút. Žijem v sladkej nádeji že tých zasraných 14 minút ten rýchlik do Košíc na zmeškaný EC vlak idúci z druhého konca Európy počká. Cestou sprevádzajúceho personálu vyslovujem požiadavku aby R 815 počkal na EC 171. Neviem či sa na to vyprdli, alebo sa dispinko poplietol, ale povedali mi po chvíli že nepočká a ďalší vlak máme o 17:50 čo je čas odchodu ďalšieho EC vlaku smer Budapešť. Asi si mysleli že od vlaku ktorý pokračuje smer Budapešť potrebujem stihnúť prípoj smer Budapešť.... Nerozumiem. Každopádne R 815 nepočkal.

Preštrikujete sa polovicou Európy, všade na vás počkajú, dobre že vás za ručičku neodvedú k prípojnému vlaku a prídete na Slovensko a ... vysmejú sa vám do ksichtu. Doslova a do písmena. "Čakacia doba bola dodržaná"

Pri pokuse o sťažnosť pristúpali k okienku na informáciách ďalší cestujúci z vlaku EC 171 Hungária ktorí v kútiku duše túžili cestovať vlakom R 815 do Tornale a Rožňavy. ZSSK im toto potešenie nedopriala, kvôli 20 minútam meškania (ktoré by Zlatúšik hravo skresal po Zvolen na polovicu - to garantujem !) z nich urobili zajatcov a na jednu noc bezdomovcov. Ale nie, teraz naozaj trošku preháňam. Tým debilom (odvážili sa cestovať so ZSSK, tak si iné počastovanie ani nezaslúžia) ide predsa ďalší vlak. „Už“ o osem hodín! Nočná "Poľana". Dovtedy si môžu posedieť na rozbombardovanej, zasranej, zašťanej a zagrcanej hlavnej stanici medzi kolegami bezdomovcami a ich psami. No fasa.

Ja som sa na rozdiel od nich ešte v ten deň domov dostal. O 23.tej hodine. Aj s trojročným deckom (Prepáč Klárka, bola si naozaj veľmi statočná, srdiečko. Sľubujem Ti že to bolo naposledy).

Na internetových stránkach sa snažím ZSSK (nie ŽSR !) zastávať. Ak sa to čo i len trošku dá. Nepatrí sa vylučovať exkrementy do vlastného hniezda. Ale v poslednom čase sa úprimne čudujem každému kto na Slovensku cestuje vlakom na vzdialenosť väčšiu ako sa dá dôjsť v prípade potreby pešo.

Text a ilustračné: foto: jožo pilko 2013

ps : neuvádzam mená, dátumy. nie je mojim cieľom aby sa chorý systém odbavil na zamestnancoch fungujúcich podľa chorých ustrnutých pravidiel...

Verzia pre tlač Pošli priateľovi
Názory sa nemusia sa zhodovať s názorom redakcie. Redakcia za ne nepreberá zodpovednosť
Kom
Príspevkov: 5767
25.06.2013 6:26 25.06.2013 6:26
Re: ZSSK, zobuď sa !

plne súhlasím, tiež mám podobné skúsenosti, často je prístup ZSSK voči svojim zákazníkom až šokujúco prozákaznícky...


SK
Príspevkov: 7720
25.06.2013 12:00 25.06.2013 12:00
 Re: ZSSK, zobuď sa !

ZSSR-K stratilo prístup rozdelením ČSD.


Príspevkov: 6
25.06.2013 23:27 25.06.2013 23:27
 Re: ZSSK, zobuď sa !

Co je to za nostalgia? Za mladostou? Velebenie CSD vo vztahu ku kvalite poskytovanych sluzieb je dost odvazne...
Ja si pamatam vlaky spinave, meskajuce - hlavne v 80.-tych rokoch. Islo to absolutne "dolu vodou".... a pokracuje to po dnes den...

A pristup? Poziadavka jednotlivca , alebo malej skupiny, bola absolutne na okraji zaujmu aj vtedajsich CSD...


SK
Príspevkov: 7720
26.06.2013 22:10 26.06.2013 22:10
 Re: ZSSK, zobuď sa !

Pane,
debata nie je postavená na fungovaní ČSD, komentár som postavil na tom, že prístup ľudí sa zmenil delením na spoločností, pretože každý si chváli a pozerá na svoj chvost. Skape rušeň, Cargo poriadne ani neprdne za Osobkou atď atď.

Opäť sa dostávame na suché mlátenie žita, to si môžem pustiť diskusné relácie v TV, ktoré ma nezaujímajú, lebo je to stále o tom istom, poukázať na neschopnosť iných.
Začni od seba, ja pracujem na sebe niekoľko rokov, nepoukazujem na chyby iných, ale idem od základu problému a začínam u seba.
Načo takéto potom, máme si skvalitniť dopravu a nie zosmiešnovať sa, ako sa tu naťahujeme na základe emócií a minulosti.

The Peace

SK
Príspevkov: 7720
25.06.2013 11:59 25.06.2013 11:59
Re: ZSSK, zobuď sa !

Ty si riadna pílka, páčiš sa mi.
I to ZSSR-K raz pominie, keby Havel vie, kam to doserie, tak odložia kľúče na neskôr, verím.
Mor ho! Samo Chalúpka

Poprad
Príspevkov: 18899
25.06.2013 13:46 25.06.2013 13:46
Re: ZSSK, zobuď sa !

Nedokážem popísať slovami aké perfektné čítanie!!!! Ten text ma tak chytil, že fotky som si prezrel až po prečítaní textu!!! :y::y::y::y::y::y::y::y::y::y::y::y::y::y::y::y::y::y::y::y::y::y::y::y::y::y::y::y::y::y::y::y::y::y::y::y::y::y::y::y::y::y::y::y::y::y::y::y::y::y::y::y::y::y::y::y::y::y::y::bow::bow::bow::bow::bow::bow::bow::bow::bow::bow::bow::bow::bow::bow::bow::bow::bow::bow::bow::bow::bow::bow::bow::bow::bow::bow::bow::bow::bow::bow::bow::bow::bow::bow::bow::bow::bow::bow::bow::bow::bow::bow::bow::bow::bow::bow:

Nitra
Príspevkov: 219
25.06.2013 16:57 25.06.2013 16:57
Re: ZSSK, zobuď sa !

Článok presne vystihol správanie sa ZSSk k cestujúcim.Vlakom už cestujem len zriedka,ale to mi stačí na to aby som len neveriacky krútil hlavou nad neschopnosťou tejto organizácie.Jediné,čo ma napadá je ,že to robia úmyselne,aby odradili od cestovania čo najviac cestujúcich a potom spoje zrušiť.:headbang:

Príspevkov: 9
25.06.2013 16:58 25.06.2013 17:12
Re: ZSSK, zobuď sa !

Niekto tu má zase potrebu na všetko za každú cenu len p*****ť, ako čítam. Mimochodom k tvrdeniu že Domica by meškanie skresala na polovicu len tolko, že by ho pri priepustnosti trate 150 a pomalých jazdách na nej akurát tak zvýšila na 40. Nehovoriac o tom že tam sedelo ovela viac ludí, ktorý išli domov z práce a tiež chceli prísť načas a nie čakať 20 min na zopár ludí. (Nie 14 minút ako píše autor, pretože ak mala Hungaria 30 min, prišla 16:17, odišla tak najskôr 6:19, 815 by odišla najskôr 16:22-23). Pri ceste zo zahraničia by som sa určite nespoliehal na to, že stihnem tesný prestup na posledný denný vlak na daný smer (navyše ak viem aká bola vtedy situácia v ČR), a išiel by som vlakom skorším. Pripadá mi to, že autor potreboval hodiť všetku špinu na zssk keďže išiel z krajiny kde to všetko perfektne fungovalo. Nechápem k čomu sú dobré takéto články plné Xxxkompaniovských rečí na šotoušských weboch, ničomu to nepomôže


Administrátor
Bratislava
Príspevkov: 17135
25.06.2013 17:33 25.06.2013 17:38
 Re: ZSSK, zobuď sa !

Vážený xyzet: Autor nie je žiadny tínedžer, ani začiatočník na železnici. Okrem toho sa pod svoje názory a skúsenosti nehanbí podpísať na rozdiel od teba. Žiaľ, to čo píše je pravda a ak by mal čakať na čo i len jedného človeka, tak je to stále služba vo verejnom záujme! Ak mešká viacero ľudí 20 alebo aj 25 minút, je to väčšia tragédia ako keď má pár ľudí čakať na "prípoj" osem hodín??? Jasné, ponáhľaš sa z roboty, aby si mohol ísť na pivko však? Nezaujíma ťa, že ľudia by mohli s MALÝMI deťmi cestovať aj ďalej, ako jednu-dve stanice. A práve o to tu ide. Všade v európe to IDE, ale tu nie, lebo JA som štrekár a ponáhľam sa domov na pivo! Kto je viac? Nedávno som cestoval vlakom zo Zvolena a rýchlik meškal slabých desať minút. V Novej Bani sme čakali na križovanie s oprotiidúcim rýchlikom 20! minút. Pritom jazdná doba medzi oboma stanicami (Kozárovcami) je 15 minút a ešte k tomu v stanici Hronský Beňadik sú aj výhybky....:time::headbang:
BTW: a prosím poraď mi: ako skoro treba ísť cestovať do zahraničia, keď sú štyri hodiny náskok málo pri perfektnej organizácii dopravy???


Administrátor
Trenčianske Teplice
Príspevkov: 1818
25.06.2013 18:23 25.06.2013 18:23
 Re: ZSSK, zobuď sa !

Ja by som asi dodal toľko: Pilkus nie je žiadny "hej ty tam", ale v týchto veciach sa orientuje až (na niekoho smolu) priveľmi dobre. A dokonca vie rátať, a preto by asi ťažko vysielal nejakú zle vypočítanú nereálnu požiadavku, ktorá by bola problematicky splniteľná a riskoval by strápňovanie, keďže nezostáva v anonymite. (Ako podaktorí zaleznuvší jak vši pod chrastou.) S Pilkusovým článkom ja osobne plne súhlasím a stojím za ním.
Slovensko je teraz dôkazom toho, ako sa všetko dá riadne dokaziť. A niekoho obhajoby tohto stavu napríklad v osobnej doprave nie je nič iné, ako demonštrácia toho, že niekomu to, v akej prdeli je železnica vyhovuje, namiesto toho, aby bol čo i len ochotný začať uvažovať nad tým, ako by sa železnica mohla znova vrátiť na základnú dopravnú a prepravnú pozíciu kam patrí a kvôli čomu bola vlastne vynájdená. A zmena tohto stavu nemusí niekomu, alebo niektorým, vyhovovať.

Čo sa týka XxXCompanyho... Je to síce mladý človek, ale, ako sa ukázalo, dokáže celkom dobre pomenovávať problémy, ktoré vzniknú nedbanlivosťou, zanedbávaním si povinností, alebo iným laxným prístupom, vďaka ktorému je takisto železnica momentálne tam, kde je. A nie každému to môže ísť po chuti, hlavne pokiaľ má sám v tom prsty. Mne neostáva nič iné, len XxXCompanymu zaželať vždy čo najpresnejšie triafanie sa, lebo pokiaľ nebudú problémy nájdené, pomenované a poukázané na ich následok, tak nebudú ani riešené.

Chcel by som ešte požiadať, xyzet, pokiaľ máš podnety na konštruktívnu debatu, tak ich, prosím, prezentuj v duchu diskusie a nie v duchu, kde sa vytráca elementárna úcta k človeku. Ak Tvoje príspevky budú pokračovať v tom istom kurze, v ktorom si poslal tento prvý, ktorý bude skôr druhého pasovať do role "debila", udelím Ti BAN.


Príspevkov: 9
25.06.2013 21:56 25.06.2013 21:56
 Re: ZSSK, zobuď sa !

A dalšia vec, tiež som si len vyjadril svoj názor, ja tiež cestujem a nestalo sa len raz, že som kvôli meškajúcemu vlaku nestihol bus alebo podobne, no neprežíval som to tak ako osoby ktoré mimochodom na žiadny bus viazané nie sú, vadí im každá minúta meškania, keď necestujú sú nalepení na web08 (ešte keď fungovali dôvody) a kontrolujú či dôvody sedia s realitou a podľa nich označujú rôznych ľudí neschopnými a j..nutými, ihneď po nástupe do vlaku hľadajú dôvody púrečo označiť vozeň za špinavý a v zlom technickom stave, keď nič iné tak nadávajú na osvetlenie ranných vlakov.

A nikoho som neoznačil za debila


Príspevkov: 504
25.06.2013 23:43 25.06.2013 23:43
 Re: ZSSK, zobuď sa !

Strašne konštruktívna debata... Pozdravujem anonymného neprajníka, ktorý má veľmi ,,inteligentné,, pripomienky a zo železnice je tak ohúrený, že nevidí skutočnú realitu vlastnými očami...


Príspevkov: 9
25.06.2013 21:47 25.06.2013 21:47
 Re: ZSSK, zobuď sa !

Ja sa zatial nemusím ponáhľať zo žiadnej roboty, hovoril som to všeobecne za ľudí čo ich poznám, a predstavte si že aj im idú ďalšie prípoje či autobusy, ktoré nestihnú. Pri dennom dochádzaní je prísť o hodinu dve kvôli tomu neskôr domov každý druhý deň dosť na nervy. A už vôbec sa neponáhľam na pivko, keďže nepijem :) A netrafili ste sa ani v tretej veci, štrekár nie som, čo je celkom logické keďže v prvej vete som napísal že zatiaľ sa ešte z roboty ponáhľať nemusím.
Áno, v Hronskom Beňadiku sú aj výhybky, to ste sa trafili.
Pozrel by som sa na to ako by ste tú dopravu riadili vy a mudrlanti z iných webov. Určite by všetko išlo na sekundu presne a pri nehodovej udalosti by ste donútili vlaky lietať ponad trať aby prišli do ciela načas. Ja som už mal možnosť vidieť ako to funguje a nie je to vždy tak jednoduché ako si myslíte vy a cestujúci, ktorí nadávajú na neschopnosť všetkých už pri minúte meškania


Administrátor
Bratislava
Príspevkov: 17135
25.06.2013 22:06 25.06.2013 22:09
 Re: ZSSK, zobuď sa !

Výborne, nie si štrekár, tak nekibicuj. Za kontrolérom som si prešiel nejaký ten miliónik kilometrov, tak by som snáď aj mohol mať prehľad. No ale na teba "majstra" od trainsimulátora určite mať nebudem. Kľudne sa venuj svojmu domácemu pikovláčiku a nekomentuj to, čomu nerozumieš :-O


Príspevkov: 9
26.06.2013 18:18 26.06.2013 18:18
 Re: ZSSK, zobuď sa !

Nepotrebujem si prejsť milionik kilometrov, a tiež nie som majster od trainsimulátora, predstavte si že som bol aj v skutočnej prevádzke, ak keď nie u ZSSK ale u ŽSR na ktorú sa tu prakticky tiež nadáva. Takže nejakú tú predstavu ako to funguje mám


Príspevkov: 504
26.06.2013 18:23 26.06.2013 18:23
 Re: ZSSK, zobuď sa !

Takže jeden z tých, pre ktorých bolo denné menu keď niečo pokazil zvýšená frekvencia cestujúcich, iné dôvody zvláštne, ostatné dôvody, prekročenie jazdných časov, alebo vlak vlastne meškanie nezvýšil ? A o tri stanice ďalej záhadne prekročil jazdné doby, alebo bola zvýšená frekvencia formou telefonátu o dve stanice ďalej ? :y: Prípadne IC,EC,R pustiť odbočkou aby obchádzal nákladný vlak a do denníka zapísať,že išiel po prvej alebo druhej traťovej ? Bingo, už všetci chápeme tie komentáre :handshake:


Príspevkov: 9
26.06.2013 19:12 26.06.2013 19:12
 Re: ZSSK, zobuď sa !

Jeden z tých nie som, len som tam bol na praxi. Za celú dobu sa mimochodom ani raz nezadal dôvod zvýšená frekvencia, jediný kto niečo pokazil bol rušňovodič osobáku ktorý mal citujem "svoje hodinky a vie kedy má odchod", pričom bola výluka a vďaka tomu si EC chvílku postálo vo vedlajšej stanici. Keď prišlo z vedlajšej stanice že ide načas a už dobré dve minúty mal prechodiť a nič sa nedialo, tak za to vážne títo výpravcovia nemohli, že iní nevedia počítať. A potom dilema že na koho to hodiť. A vec tebou spomenutá v poslednej vete sa nepraktizovala.


Administrátor
Bratislava
Príspevkov: 17135
26.06.2013 19:20 26.06.2013 19:20
 Re: ZSSK, zobuď sa !

No výborne pán najmúdrejší teoretik na svete :-D Vieš ty vôbec, že na HDV je elektornický rýchlomer, ktorý má svoje hodiny? Asi nie však? Rušňovodič je povinný sa riadiť týmito hodinami a nie hodinami nejakého výpravcu, pretože ak sa čokoľvek stane, je rýchlomerný záznam jediný relevantný dôkazový materiál, ktorý mu môže pomôcť. A osobné vlaky sú s náskokom zakázané či???


Príspevkov: 9
26.06.2013 19:27 26.06.2013 19:27
 Re: ZSSK, zobuď sa !

O HDV sa extra nezaujímam. Zaujímavé že na všetkých hodinách rôznych ľudí či hodinách staničných bolo už 8:12 a odchod osobáku bol mimochodom 8:09.. takže určite išli všetkým hodinky o tri minúty dopredu :chuckle:


Administrátor
Trenčianske Teplice
Príspevkov: 1818
26.06.2013 19:45 26.06.2013 19:48
 Re: ZSSK, zobuď sa !

Takéto diskusné príspevky sú pre mňa mlátenie prázdnej slamy. A zvlášť od anonymných prispievateľov, ktorí sa pokúšajú podrýpavať a myslieť si, akí sú svetoví.

BTW: Pán xyzet uviedol pri registrácii meno Ján Novák. Mohlo ma už vtedy napadnúť, že si to meno vymyslel a môže sa volať ináč. Takže chcem upozorniť, že strácam trpezlivosť s takýmto vypisovaním a takýmto prispievateľom. Pokiaľ sa písanie pána xyzet nestotožní s podmienkami, ktoré pri registrácii obdržal, zamedzím mu prístup na tento web.


Príspevkov: 9
26.06.2013 19:53 26.06.2013 19:53
 Re: ZSSK, zobuď sa !

Takže zase ja podrýpavam. Samozrejme to som si mohol myslieť. Vyjadrenie názoru, ktoré sa nestotožňuje s väčšinovým názorom užívateľov šotoušských webov je hneď rýpanie.

A áno, meno som si len vymyslel, niektoré osoby (osoba) ale predpokladám že vedia, kto som takže nevidím dôvod zverejňovať tu svoje osobné údaje.


Príspevkov: 504
26.06.2013 22:21 26.06.2013 22:21
 Re: ZSSK, zobuď sa !

Samozrejme, Igor. Najlepší si bol s tým web08, ktorý si prepisoval na vlaky.net takmer denne. Teraz ti ho zrušili tak máš za potrebné robiť scény a vyťahovať svoje osobné problémy. Smutné...


Príspevkov: 6
02.07.2013 15:59 02.07.2013 15:59
 Re: ZSSK, zobuď sa !

Ach jaj, toto su nasledky vsakovakych pochybnych vyhlasok v depe...! Pytam sa, plati pre rusnovodica predpis Z1?
Ak ano, tak potom: - odpoved v clanku 840, pokial sa samozrejme bavime o pravidelnych vlakoch iducich podla GVD zverejnenych v KCP... Quote:

A osobné vlaky sú s náskokom zakázané či???


Quote:
Rušňovodič je povinný sa riadiť týmito hodinami a nie hodinami nejakého výpravcu,

-no neviem ako by tento argument obstal... Uz som pocul o tom, ako na koridore priamo pod "Elenom" vlak odisiel skor o dve minuty. Vsak co, na mireli to bolo nacas... ze? Nech zije anarchia!!!:y:

Administrátor
Ru
Príspevkov: 24237
25.06.2013 17:03 25.06.2013 17:03
Re: ZSSK, zobuď sa !

Trefný komentár.Ešte že to celé odľahčujú krásne zábery.Už chápem ,prečo k nám germáni jazdia len na mimoriadne akcie.To čo u nás fungovalo sa dá dnes vidieť snáď len na akciách ktoré si zaplatia a pre dokonalosť aj dobovú techniku.

Príspevkov: 1
25.06.2013 20:27 25.06.2013 20:27
Re: ZSSK, zobuď sa !

Veeeľmi pekne napísané. Mám veľmi zlé skúsenosti so zamestnancami ZSSK. Pred rokom som cestoval do Prahy.

Nastúpil som v BB na rýchlik Detvan. "Privítal" nás sprievodca, na ktorom bolo vidno, že ho cestovanie nebaví a že si zmýlil povolanie. Nevrlý, odmeraný, neochotný. Po výmene vlakových čiat na hraniciach ČR som si pripadal, že som sa ocitol v druhom svete. Príjemní, komunikatívni sprievodcovia (českí samozrejme). To sa nedá ani porovnať so situáciou na Slovensku.

Inú príhodu som mal zase cestou naspäť, keď mladý sprievodca (neustrojený, v špinavých rifliach) ani nepomohol cestujúcej s kufrom, keď vystupovala z vlaku (rýchlik Horehronec) a kufor skoro spadol na ňu. Len sa na ňu pozeral ako taký dilino ako sa pani s kufrom trápi. Pani zahlásila: ".. tak na Slovensko už v životě nikdy nepojedu".

ZSSK by sa mala zamyslieť nad tým, koho zamestnávajú a trocha viac dbať na výber zamestnancov. Alebo im robiť pravidelné školenia, prípadne ich zobrať na výlet do CIVILIZOVANÉHO sveta, aby videli, ako sa správajú ich kolegovia a ako to má byť.


Považská Bystrica
Príspevkov: 36
25.06.2013 22:02 25.06.2013 22:02
 Re: ZSSK, zobuď sa !

Zdravím, nedá mi to, som bývalý dkhohoročný zamestnanec železníc od ŠOUž Rača po GR ŽSR až po SIP Strečno..a problem je v tom, že ZSSK nie je flexibilná v prestupoch cestujúcich. Pochádzam zo Šurian a teraz bývam v Považskej Bystrici, už ako učeň ČSD som tú to trasu absolvoval cez Galantu - Lepoldov, alebo cez Nitru. Dnes len cez BA Vinohrady, kde je 8 minút na presup z rýrchlka zo ŽA na rýchlik do ZV.... a vadí to hlavne synovi, minule som išiel aj ja a môžem Vám povedať, že naposledy, v Leopoldove ZSSK odpájala poškodedený vozeň na R 602 a môj vlak do Šurian bol preč a syn mi povedal, že viacrát videl na Vinohradoch odchádzajúci rýchlik do ZV z rýchlika do BA.....takže páni-dámy, kúpte si minimálne 1.9 TDI a máte pokoj...s pozdravom dlhoročný zamestnanec ČSD/ŽSR/ZSSK
Vrba


Príspevkov: 11053
25.06.2013 22:14 25.06.2013 22:46
 Re: ZSSK, zobuď sa !

presne ste pomenovali problém na ktorý som poukázal : "neflexibilita"

a presne ste pomenovali problém ako to väčšina ľudí vyrieši : 1.9 TDI


Administrátor
Trenčianske Teplice
Príspevkov: 1818
25.06.2013 22:14 25.06.2013 22:17
 Re: ZSSK, zobuď sa !

Staré zlaté časy, keď sme drali lavice v SOU-ž BA Rača a vlaky vtedy chodili... :y::y::y: A radšej by som jazdil vlakom (keď môžem, idem, len nesmiem zakopnúť o také niečo nepredstaviteľné ako sú prípoje), ako svojou 2.2. dCi. Lebo už ani z Teplíc do Teplej sa nemám ako poriadne dostať.


Príspevkov: 504
26.06.2013 0:05 26.06.2013 0:05
 Re: ZSSK, zobuď sa !

Ja využívam tiež prestup od R zo smeru ZA na R smer ZV na zastávke Bratislava-Vinohrady. Najprv nám rozviažu prípoje tak,že R zo smeru ZA do Trnavy vchádza a Os smer GA odchádza a potom ešte ani čakať nechcú ani minútu a často je vidno pohýňajúci sa R na Zvolen zo zastavujúceho R zo smeru Žilina. Často nemalé skupiny ľudí sa na vlak štverajú cez koľaje hlava-nehlava. Ak je vybavené čakanie ( niekedy majú rozum ) tak na nich často kričím nech dávajú pozor, že vlak čaká nech sa neboja...

SK
Príspevkov: 7720
25.06.2013 21:33 25.06.2013 21:33
Re: ZSSK, zobuď sa !

Fotečky DeLuxe som zabudol a ten kraj!

Veď v 45. roku minulého storočia tam bola skoro rovina po istom pánovi, ktorý si myslel, že je na svete sám.
Je úctyhodné, akí sú národ a to si myslím, že je to aj o slušnosti a spolunažívaní.

Nedávno som písal, čosi v podobnom duchu o tom, že my Fandovia sme tu niečo podobné ako média, kroré šlapú na krk našim parlamentným hovnivalom, pardón Lajniakom ( v latine je to znie pekne "Scarabeus").
Aspoň z času na čas donútia svojou silou sa tváriť´, že sú tu pre nás.

Takže kolegovci z RT, XComp a spol myslím, že sú v pohode a robia si svoju prácu svedomito. Tiež si myslím, že spoločné akcie nás utužia a "možno" niečo vymyslíme, čosi revolučného, čo donúti našich železničných scarabeusov konať v prospech ľudí a vyserú sa na predpisy a hľadanie viny kdesi von a nie v sebe.

Zobuďme sa my ľudia!

Toľko môj názor.
S pozdravom,
Dávid Galuš
:sun:


Príspevkov: 504
26.06.2013 0:39 26.06.2013 0:39
 Re: ZSSK, zobuď sa !

Fotky sú skutočne nádherné.

Áno, aj to tak je. Médiá nedokážu tak presne a pravdivo popísať problém ako niekto, pre koho je to značná časť života.

Dávid, jednoznačne vymyslíme :y: Ale aj ľudia by mali viac vyslovovať názor a písať podnety priamo ZSSK na ich stránke tu : ZSSK,a.s. kontakt .

Presne tak, aj ja vyzývam aby sme sa zobudili konečne a začali vychádzať s pravdou von. Tie kecy čo tlačia do médií sú vrchol. R 604 Dargov vraj podľa oficiálneho vyjadrenia ZSSK pre TV nemešká. Vlaky meškajú pre stavbu trate... Hmm... Jasné... Tam,kde zvyčajne dosť dní do GVD meškanie skrátia... Tu som zverejnil dôvody meškania R 604 v zopár príkladoch aby ľudia vedeli na akú ,,zvýšenú,, frekvenciu sa ŽSR hrá. Alebo nech dobre vidia ako sa vlakový personál snaží. Hlavne pri pohľadoch na kódy meškania ako ,,Vlakový personál,, to myslím nepotrebuje ďalší komentár pri menovaných strediskách. :-S

Príspevkov: 11053
25.06.2013 22:09 25.06.2013 23:28
Re: ZSSK, zobuď sa !

pán xyzet
ďakujem že ste si prečítali moje zážitky z cestovania vlakom po európe. nie je to p......nie, je to len drobné porovnanie ako to chodí vonka a ako to chodí dnuka. len by som podotkol že ja vo svojom článku naozaj uvádzam že R 815 by mal 20 minútové meškanie. možno by nekleslo po zvolen, ale pri šikovnosti výpravcov by vo zvolene pri preprahu kleslo o 5 a do košíc o ďalších 5 (skúsenosti vravia)

sú dve možnosti : necháme 300 ľudí čakať 20 minút = 6000 minút. necháme 10 ľudí čakať 480 minút = 4800. podľa mňa je krutejších tých 4800, aj keď je to menej. v tomto fakte sa zjavne rozchádzame, aj v tom že ja vás nemienim za to urážať.

"tým 300 ľuďom by ušli ďalšie prípoje" - presne o to tu ide - aby im neušli ! , prípadne autobusy - verili by ste že v krajinách kde majú fungujúci systém verejnej dopravy čakajú autobusy na zmeškané vlakové prípoje?! verili by ste že som zažil ako medzinárodný vlak z luxemburgu do nemecka čakal vo Wasserbiligu 15 minút na zmeškaný prípojný AUTOBUS ?!? verili ? a netešili by ste sa keby to takto fungovalo aj u nás? bolo by to krásne keby konečne niekto narobil v tom poriadky.

poznámka k názoru o tesnosti prípojov pri cestovaní do/zo zahraničia : predpokladáme že ak má vlak 171 stihnúť vlak 815 tak ho aj stihne. a mal by ho stihnúť aj keď mešká. 20 minút nie je veľa. to je môj názor, moja logika a akceptujem váš aj keď je opačný. naviac keby ste pozorne čítali tak by ste zistili že už v nemecku sme stratili temer 3 hodiny, a ďalšiu 1/2 hodku v čechách. takže sme rozhodne neplánovali cestovať posledným možným prípojom smer RV. takže vlak ktorý nám nechali ujsť bol "záložným". treba pozornejšie čítať. A PREČO BY POSLEDNÝ MOŽNÝ PRÍPOJ NEMAL ČAKAŤ ? podľa mňa o to viacej by mal !

našim cieľom nie je riadiť prevádzku, našim cieľom je poukázať na to že všade inde to robia s cieľom zákazníka získať a dokážu to. dva ICE vlaky zastavia mimoriadne v nácestnej stanici a vymenia si cestujúcich pretože jeden z nich mešká toľko že by sa v Mainzi nezastihli. aj toto som zažil...

viete, keby sa to stalo raz za čas, tak pochopíte, prehltnete slinu a idete ďalej. ale dve cesty=dva problémy. a takýchto blogov by som o cestovaní vlakom na slovensku mohol napísať tucty...

s pozdravom jožo pilko

Príspevkov: 1259
25.06.2013 22:19 25.06.2013 22:19
Re: ZSSK, zobuď sa !

Jozo, zdielam s Tebou Tvoj nazor, mas uplnu pravdu! Ako pises, za hranicami SK je to uplne iny svet. Al som moznost len raz cestovat mimo SK, a to v Rakusku. Uplne iny komfort, kvality sluzieb, informovanost a vselico ine. Dokonca ked mi medzinarodny listok neplatil na WestBahn, tak mi pani v nom, ktorej som sa pytal povedala milo, s usmevom ze je jej luto ale s tymto cestovat nemozem. Bola by to hlupost, keby o 10 minut nesiel vlak OBB(kde mi uz listok platil) do Linzu. Takze som tam prisiel o cca 10 minut neskor, a z casu 50 minut na prestup som mal 40, uplne iny svet! ZSSK by a malo prebrat a zacat konecne mysliet aj na zakaznikov, ako len na seba. A na koniec, fotky su super, v dobrom zavidim :apl::y:

Príspevkov: 9
25.06.2013 22:40 25.06.2013 22:40
Re: ZSSK, zobuď sa !

Chapem podstatu clanku a aj motivaciu autora, ale ako zamestnanec ZSSK vo funkcii vlakveduceho sa citim urazeny a clanok na mna posobil nevrazivo aj ku mne a mojim kolegom! Som nefajciar, ked treba, tak dispecerom volam aj kvoli jednemu, ci dvom cestujucim, aby mali prestup!

Problem s dostupnostou, pripojmi a riesenim krizovej situacie lezi v tomto pripade cisto na dispecerskom aparate a grafikonistoch. Ja vo vlaku cestujucemu pripoj nevycarujem, ak nie je v cestovnom poriadku. Tak isto nemam ziadnu moznost zastavit pripojny vlak, ak to nenariadi disspecer - casto s ich odpovedami a riesenim beznych (toboz krizovych) situacii nesuhlasim, ale vlakovy personal nema inu moznost ako cestujucemu vysvetlit nemoznost jeho poziadavky. O obcerstveni ani nevravim...

Co sa tyka prepravy tratovakov a zastavovani vlaku vyssej kategorie, tak tam to nehrozi ani pre zamestnancov ZSSK, nie to inych spolocnosti... A to casto ani v pripade, ak R, alebo iny vlak by mohol (mimoriadne) vziat zamestnanca iduceho do zamestnania, pre iny vlak, alebo v inej surnej prevadzkovej zalezitosti...

Zial casy CSD su davno za nami a ZSSK uz nie je firma pre cestujucu verejnost, iba dojna krava pre politicke zakazky. A nie je to len o GVD. Zial najhorsie vozne CD su na urovni nasich beznych, alebo lepsich voznov.

Skuste sa z vozna na Os vlaku pozriet z okna, podari sa Vam to asi pri dvoch z osmych okien. Ale ZSSK plati firmu, ktora prevadzkuje mycku voznov... Ked mi minule vratili supravu z mycky, tak na prvvy pohlad nebolo jasne, ci vobec na tej mycke bol. Pri blizsom skumani tam pravdepodobne naozaj bol, ale saponat nevidel ani z dialky.

Osobne mam trochu iny nazor na stare vozne, nez je verejna mienka a nepreferujem moderne klimatozovane supravy - hlavne z dovodu poruchovosti ich modernych systemov - klima, vakuove WC, automaticke dvere. Najviac sa mi pacia ceske rekonstrukcie starych voznov, kedy sa "len" ozivy ich povodny interier - precalunene a opravene sedacky, natrete steny a opravene stahovacie okna. Mozno by neskodilo doplnit zasuvky pre napajanie pocitacov. Stare vozne su podla mna daleko pohodlnejsie a elegantnejsie, nez modernejsie vozne s tvrdymi delenymi sedackami, zalepenymi oknami a klimou, ktora ma tendenciu kurit aj v lete.


Príspevkov: 11053
25.06.2013 22:54 25.06.2013 23:14
 Re: ZSSK, zobuď sa !

pane nikto netvrdí že máte zastavovať vlaky. vieme kto to má v komptencii.

nie všetci vlakvedúci hulia v služobáku. tak ako všetci slováci nenosia vybíjaný opasok a nevolajú sa Jurajmi. váš kolega sa pravdepodobne vyprdol telefonovať dispečerovi a oklamal nás. nemal asi chuť nechať sa odbiť dispečerom. zjavne ste to neboli vy a to ma teší

dobrú noc


Príspevkov: 9
20.07.2013 0:25 20.07.2013 0:25
 Re: ZSSK, zobuď sa !

:-) V pohode, len generalizovanie v takychto pripadoch je skor na skodu...

A aj ked sa nevolam Juraj, tak z casu na cas vybijany opasok nosim ;-)


Príspevkov: 504
25.06.2013 23:33 25.06.2013 23:33
 Re: ZSSK, zobuď sa !

Moc by som sa na mieste vlakového personálu ZSSK neurážal, pretože úroveň hlavne SP Vrútky, Poprad, a SPS Žilina,Košice,Zvolen je preslávená svojím stavaním sa k prípojom a k cestujúcim. Pár výnimiek medzi personálom ZSSK firmu nespasí a tvoje názory a ,,znalosť,, predpisov a usmernení nie je tiež najlepšia (R 603 ARpeer a pod. veď vieš... ) .

Jožo, ty možno, ale tvoji kolegovia zvyčajne ani náhodou... Oni najprv pol hodinu lamentujú, že to nie je prípoj (aj napriek jasne zaznačenému prípoju v brožúrke k vlaku) a potom sú premúdrelý a odporný. Čo sa týka fajčenia nie raz v R 604 bol služobný vozeň zafajčený a to je vozeň pre matky s deťmi ! A ak aj milostivý zavolajú nie sú schopný absolútne správne popísať potreby cestujúceho (odkiaľ - kam, číslo vlaku prečo ako začo a kde - proste jednoducho ako Jožo popisuje ! Povedia,že ide Ex hron o 40 minút... Jasné... Aj my zastaví kde si poviem zrejme... Alebo povedia,že mám ísť cez Bratislavu a zataja,že v Trnave čaká prípoj na Kúty ( Ruffnáková najmúdrejšia či ako sa volá)), A najlepší je p. Hanzlík, ktorý vykrikuje jak zmyslov zbavený pocelom vlaku a chváli sa tým,že ani náhodou nevybavil prípoj. To je teda úroveň na urážanie... Juj strašne len bolo ukrivdené práve Vrútkam,Žiline,Zvolenu,Košiciam... To ,,určite,, ...

,,Problem s dostupnostou, pripojmi a riesenim krizovej situacie lezi v tomto pripade cisto na dispecerskom aparate a grafikonistoch. Ja vo vlaku cestujucemu pripoj nevycarujem, ak nie je v cestovnom poriadku. Tak isto nemam ziadnu moznost zastavit pripojny vlak, ak to nenariadi disspecer - casto s ich odpovedami a riesenim beznych (toboz krizovych) situacii nesuhlasim, ale vlakovy personal nema inu moznost ako cestujucemu vysvetlit nemoznost jeho poziadavky. O obcerstveni ani nevravim...'' :

Čarovať ani nemusíš, stačí iba trocha záujmu a dohoda sa snažiť.

Je rozdiel toto :


Väčší rozmer : >>odkaz (http)<<

+ tieto dôvody meškania :


Väčší rozmer : >>odkaz (http)<<

A je rozdiel toto keď robil Vlado,Peťo zo Zuzkou a iný rozumný,ktorý si predstav ale ľuďom prípoj vyčarovali !!! :


Väčší rozmer : >>odkaz (http)<<

Alebo :


Väčší rozmer : >>odkaz (http)<<

A dajme si ešte jeden príklad opačný... Keď jednoznačne vlakový personál prípoj odčaruje :


Väčší rozmer : >>odkaz (http)<<

Čo sa týka možnosti tých traťovákov a iných zamestnancov atď : Ja viem čo tým je myslené a dobre viem,že toto tu funguje a takto sa dá vybaviť aj 30 minútové čakanie R 604 na osobný vlak z Prešova v Kysaku :headbang: lebo niekto si zavolá a povie. A potom sa ostatné stovky cestujúcich v diaľkovom R v úseku Kysak - Bratislava môžu aj rozkúskovať lebo treba 30minút čakať v Kysaku na Os :@ Ja tiež využívam prestup už tu spomínaný na Vinohradoch, kde je 9 minút na prestup a prípoj ani minútu niekedy nepočká ani za ten svet. Hlavne keď robia ,,najmúdrejší,, p. Štefanička, p. Čečkáň pod velením p. Kolibeckého. :puke:

Nebudem tu ututlávať a nechávať tieto kecy z radu SP Vrútky... Tu nech si dobre pozrú priložené štatistiky cestujúci a dobre pochopia čo vlakový personál robí ,,pre ľudí,, vo vlaku a ty si to ťažko odôvodníš aj keď celé SP zavoláš nech dôjdu orodovať ako sú ukrivdený chudáčikovia. (Radšej by ste sa mali zamyslieť tí,ktorých sa to týka)

Jednoznačne sa oplatí aj spomenúť, že väčšinou platí :

SP Čadca nezdržuje úmyselne výpravu vlaku, ale cestujúcich klame a aj pri 10 minútovom meškaní tvrdí,že ideme načas. Volať dispečerovi sa im akosi nikdy nechce. Prístup je normálny.

SP Trenčianska Teplá je bezproblémová a sú to slušný a skúsený zamestnanci a rýchlikári.

SPS Bratislava - v 100 % prípadoch som nikdy nezažil zdržovanie ani neochotu pomôcť pri prípojmi. Keď som mal úplne bežnú prosbu (akú aj v R 604 s odpoveďou vo forme vykrikovania po mne s bludmi) nech sa snažia aby som stihol prípoj na Vinohradoch, tak mi odpovedali tak maximálne,že aj oni sa ponáhľajú a urobia maximum. Nikdy som nezažil pri SPS Bratislava zdržovanie pri výprave vlaku kategórie R. Sú to profesionálny perfektný rýchlikári a mali by ste sa im klaňať !!!

SP Vrútky - Až na pár výnimiek absolútne sabotovanie výpravy vlaku a vrcholne zbytočné meškanie, odporný prístup, nula bodov. (Viď prílohy)

SP Poprad - Absolútne sabotovanie výpravy vlaku a vrcholne zbytočné meškanie, prístup z mojich skúseností z R 603 príjemný a nemal som problém.

SPS Žilina - Až na pár výnimiek absolútne sabotovanie výpravy vlaku a vrcholne zbytočné meškanie, odporný prístup, nula bodov. (Viď prílohy)

SPS Košice - Až na pár výnimiek absolútne sabotovanie výpravy vlaku a vrcholne zbytočné meškanie, odporný prístup, nula bodov. (Viď prílohy)

SPS Zvolen - Absolútne sabotovanie výpravy vlaku a vrcholne zbytočné meškanie, odporný prístup, nula bodov. (Pár výnimiek pravdepodobne existuje ale ešte som sa s nimi nestretol a nenapadnú ma)

Ďalej sa cestujúci môžu poďakovať za nefunkčnú klimatizáciu hlavne vlakovému personálu (prevažne negatívne mnou ohodnotené strediská) . Dôvod ? Vypínanie klimatizácie, teplota nastavená na najväčšie kúrenie v lete, nezatváranie a ne-upozorňovanie cestujúcich na zatváranie okien.

Takže toľko odo mňa na tento tvoj nepravdivý komentár, ktorým si chcel povedať, že vlakový personál je úžasný a nemá nič s prípojmi a nič s tým neurobí. 8)


Príspevkov: 9
20.07.2013 0:49 20.07.2013 0:49
 Re: ZSSK, zobuď sa !

Netvrdim, ze vlakovy personal, je uzasny, alebo bezchybny, to urcite nie. Len to nie je take horuce ako tvrdis Ty.

Intenzivne argumentujes R604, ale to je jeden vlak... Niekedy sa pri nom dari, inokedy nie. Niekedy sa najdu cestujuci, ktori dobiehaju, niekedy treba zatvarat dvere, niekedy nestavaju vl. cestu. Dnes som ju zrovna mal (a nebolo to ktovie co), ale napriklad v Leopoldove som po nastupe a vystupe cestujucich zapiskal, kolegovia mi dali navesti a v tom mi tam zacal nastupovat dalsi cestujuci so znizenou pohyblivostou (bol strasne pomaly a tusim mal aj dve barly) za asistencie kolegu od susedneho Os vlaku (tusim tiez do Ba) - tak to naaozaj vie potesit...

Kazdopadne Tvoje prejavy proti vl. personnalu su prakticky len negativne, preto je tazke brat Tvoj nazor ako nezaujaty... (Podobne ako Ty povazujes za zaujaty moj nazor, kedze som namestatny v vl. ciat).

Príspevkov: 6
25.06.2013 23:06 25.06.2013 23:06
Re: ZSSK, zobuď sa !

ad1.) naozaj excelentne fotky !!!
ad2.) super jedinecny zaber solo jazdy HDV r.401 (ICE1)
ad3.)nerozumiem celkom tomuto konstatovaniu: "Na internetových stránkach sa snažím ZSSK (nie ŽSR !) zastávať."

Len by som chcel poznamenat, ze cela agenda okolo pripojov je na strane ZSSK - dopravca vydal "CAKACIE CASY" a ZSR len respektuje tuto pomocku... Akykolvek cakaci cas nad ramec, si diriguje disp. aparat ZSSK. A tam je vacsinou kamen urazu... Disp. v ZSSK nemaju skusenosti, su to povacsinou byvali sprievodcovia a to hovori samo za seba. Uroven vlakovych ciat je na katastrofalnej urovni - samozrejme, cest vynimkam...


Príspevkov: 11053
25.06.2013 23:12 25.06.2013 23:26
 Re: ZSSK, zobuď sa !

ad 3. k tomuto len toľko že to bolo myslené tak že ŽSR ako správcu infraštruktúry sa nezastávam. pretože so stúpajúcim storočím kvalita tratí klesá. táto poznámočka nemá k podstate veci iný vzťah :hi:


Príspevkov: 504
25.06.2013 23:38 25.06.2013 23:38
 Re: ZSSK, zobuď sa !

Ad3 : nezakladá sa na pravde. ZSSK dispečer žiada. ŽSR dispečer zamieta... ( niekoľkokrát a pravidelne v prípade R 871 čakania v Galante na Os4565 minulého GVD )

ZSSK a Čakacie časy ? Škoda papieru... V Kysaku sa 30 minút čaká s diaľkovým rýchlikom na osobný vlak od Prešova a v Trnave, Bratislave a inde sa nečaká ani 10 minút a ani 5minút a ani 1minútu často krát. - Úplne zbytočná pomôcka ako aj pomôcka o slede vlakov pre ŽSR keďže nákladný vlak , osobný vlak a mnoho iného je nutné uprednostniť pred rýchlikom,IC,EX,EC atď. (Os3337 vs R 604 Beluša-Púchov tento GVD a R 604 zo 17 na +22 šak prečo nie... Prípoje kaput ak to náhodou nevezú profesionáli (1% prípadov))


Príspevkov: 6
26.06.2013 0:10 26.06.2013 0:10
 Re: ZSSK, zobuď sa !

Pane, mate predstavu o organizacnej strukture disp. aparatu ZSR? Ked da poziadavku ustredny disp. ZSSK, kt. dispecer ZSR to odmietne? Prevadzkovy? Kontrolny? Hlavny-GR? Ustredny GR?


Príspevkov: 504
26.06.2013 0:21 26.06.2013 0:21
 Re: ZSSK, zobuď sa !

Áno a som si istý informáciou, ktorú som napísal. Neviem, ktorý z nich. Každopádne takúto odpoveď som dostával pri cestovaní Os4565 minulý GVD pri nečakani R 871 ako odpoveď od dispečera sprostredkovanú vlakovým personálom. V niektorých prípadoch neviem či zamietnutie zo strany ŽSR nebola aj oficiálna odpoveď na sťažnosť.
Dôvod zamietnutia podľa ŽSR bol údajne včas idúci EC vlak za R 871,ktorý mu bol prípojný a preto R 871 nečakal v Galante na Os4565. ZSSK dispečer žiadal a ŽSR zamietli... Viac k tomu dodať neviem.


Príspevkov: 504
27.06.2013 0:42 27.06.2013 0:42
 Re: ZSSK, zobuď sa !

Tak ku svojmu tvrdeniu, že nie len ZSSK je vo veci prikladám dôkaz sústavne prízvukovaný a opakovaný zo strany ZSSK,a.s. mne ako cestujúcemu :



... v maximálnej miere zohľadnené potreby cestujúcich... :rofl:

Okrem toho čo sa týka hlavnej stanice tak to dosť na ŽSR často záleží... Tam pri prebiehajúcich výlukách sústavne zamietali aj 5-minútové čakania na prípoj. Ale celkovo aj v iných staniciach to na strane ŽSR padlo a prípoj sa nekonal. Dispečer ZSSK rozhodol a oboznámil cestujúcich, no ŽSR zamietol a cestujúci boli prekvapený:-S .


SK
Príspevkov: 7720
26.06.2013 16:17 26.06.2013 16:17
 Re: ZSSK, zobuď sa !

Pane a Vy máte predstavu o servise zákazníka za naše peniaze, opakujem NAŠE.
V reštike, keď sa Vám nepáči personál poprípade jedlo, tak to vrátite, nedáte odmenu dotyčnému alebo odídete inam. Poprípade nahlásite orgánom.

V doprave kam môžete odísť? Na preplnené cesty? Ľudia začínajú chápať princíp železníc, a vracajú sa k ním, pravdaže tam, kde ten servis funguje. ( Viď ČD, RG, Leo. Napríklad D1 Expres je vyťažený vcelku v pekných číslach a má tendenciu stúpať. )
Prepáčte, mňa ako platiaceho zákaznika zaujíma MOJE pohodlie, ja keď v práci nevykonám svoju prácu, domov ísť nemôžem. Chodím pravidelne na zložky žel. pracovísk vonia to tam ako v kaviarni alebo v zafajčenom bare.
Potom prečo JA mám brať ohľad na nich a zaujímať sa ako takéto aparáty fungujú? Prečo, keď oni sa nepozerajú na to, že doprava pre ĽUDÍ vôbec, ale vôbec nefunguje a hľadajú zámienky na čo všetko a koho sa vyhovoriť?!

Jablko od stromu ďaleko nepadá, a je otázka času, kedy toto všetko praskne veľkým neštastím.

The PEACE


Príspevkov: 6
27.06.2013 19:08 27.06.2013 19:08
 Re: ZSSK, zobuď sa !

Prevadzka na zeleznici nie je len o preprave osob, teda neda sa vzdy vyhoviet vsetkym poziadavkam. Je tu aj nakladna doprava(ktora mimochodom zaraba) vojenske transporty, mimoriadne prepravy ako napr. vyhorene jadrove palivo atp...

To len k tomu, ze doprava je pre ludi...

A ci to funguje na CD? To je uhol pohladu, nam sa zda ze ano, ked vsak citate cesku tlac a ceske weby, nadobudam pocit, ze ludia su kriticky uplne rovnako. Myslite si, ze cestujuci v Nemecku su spokojni? Takze vzdy je to o osobnom uhle pohladu...


Administrátor
Trenčianske Teplice
Príspevkov: 1818
27.06.2013 19:51 27.06.2013 19:51
 Re: ZSSK, zobuď sa !

Rozumiem Vášmu pohľadu, ale... Je to skôr subjektívny pohľad, lebo vždy sa dá na všetko nadávať, aj keď veľa vecí ide ďaleko lepšie. U nás je ten problém, že práve tu toho funguje najmenej a keď sa začne poukazovať na nefunkčnosť, tak práve najčastejší dôvod argumentácie je, že "toto má súvislosť s hentým a tamtým a preto to tak je". Ale keď si nad to sadneme a začneme objektívne zisťovať na základe skúseností, tak sa príde na to, že toto sa zanedbáva, na toto sa kašle, tu si niekto dokazuje svoju nadradenosť, alebo iné dôvody, ktoré ani nemám chuť tu zverejňovať, lebo osobne priamymi dôkazmi nedisponujem a ťahať sa momentálne za prsty s nejakým urazeným egom mi najmenej treba. Ale verím, že aj na tých príde. Hm... V dávnejšej dobe toho železnica prepravne zvládala ďaleko viac. Veď preto sa aj budovali autobloky, pre väčšiu priepustnosť trate. Teraz by už ani autoblok "na Maďare" nebolo treba, lebo to, čo prejde medzi Vajnorami a Bernolákovom nepotrebuje autoblokové krytie a po prejdení vlaku zostáva ešte fúra času. Je čo robiť aj na úseku Carga, ktoré síce zarába, ale bledo, a viem o prípadoch, kde sa takisto veľmi v ústrety zákazníkovi nevychádzalo... Rozumieme tomu, na čo je doprava a preprava. Nie na to, aby sme mali čo fotiť, nie je to o producírovaní mašín s vagónmi, ale o tom, aby bola zabezpečená kvalitná služba, ktorú treba a ktorá si na seba zarobí (nejdem teraz otvárať tému zarobenia si na seba osobnej dopravy).


Administrátor
Príspevkov: 14378
28.06.2013 6:39 28.06.2013 6:39
 Re: ZSSK, zobuď sa !

musim sa pridať.....aká nákladná doprava? aké transporty? aké mimoriadne prepravy? ....nemám 20 ...niečo si pamätám...4 hodiny neprejde nákladný vlak ,niekedy aj viacej.....v podstate ide len osobná doprava....aj tá z roka na rok menej a menej ...takže asi tak...a to som na slávnom koridore, ktorý stál miliardy a nič po nom nechodí ...zamestnanci si môžu aj pospať ..

Príspevkov: 504
26.06.2013 0:01 26.06.2013 0:01
Re: ZSSK, zobuď sa !

Chcel by som veľmi pochváliť tento perfektný článok ! Som úprimne rád, že konečne aj niekto iný ako ja ukázal pravú tvár ZSSK. Absolútne dokonale poznám ten prístup, to správanie a aj tie problémy. Je to denné menu...

No bez urážky a rýpania by som na niektoré veci vyjadril svoj názor :

- Čakacie časy, meškania a podobne by som písal presnejšie aby som si to iac vedel dať do kopy a predstaviť.

- Čakanie rýchlika na prípoj 20 minút nemyslím,že je šťastné riešenie nakoľko skutočne realita na trati ŽSR 150 je taká,že ten vlak sústavne naberá meškanie. Osobné vlaky majú pre ŽSR absolútnu prednosť a R zvyčajne čaká. Vlakový personál a rušňovodič ak je Zvolen (môžem súdiť len pre HDV el. trakcie) pri týchto vlakoch taktiež nejavia zvyčajne žiaden záujem a určite aj napriek tomu, že sa dá tomu nieje v 99% prípadov tak.
Neviem ako je na tom tento vlak s prípojmi a koľko by si odniesol meškanie. Mohol by som ťa poprosiť o upresnenie výšky meškania EC vlaku ? A mohol by si mi napísať aké prípoje by boli pre R ohrozené ? Aby sa náhodou tým viac neublížilo. Ja som totiž väčšinou takýmto rozhodnutím odpísaný a dosť háklivý ak sa moc nad rámec čaká s diaľkovým rýchlikom.

Ak by sme nechali čakať R na EC pri spoločnom nástupišti (3min prestupný čas) a bola by možná súbežná jazda by to bolo možno menšie číslo... Ak by súbežná jazda nebola možná aj tak EC by odišlo skorej a R by tam čakal minimálne rovnako ako pri rozdielnych nástupištiach a koľko by to v konečnom dôsledku na minúty dostal ? 20 minút je ale fakt veľa... No keď v Kysaku sa čaká 30 minút na osobný vlak od Prešova... Tak možno ani nie... To však asi p. Štefaničkovi či Čečkáňovi očividne nevadí... :puke:

Tu proste chýba systém. Pomôcka čakacie časy by mala byť zverejnená a jasne stanovená pre verejnosť. Mala by aj platiť. Takto sa dá len kritizovať a aj tak si každý urobí po svojom. Niekto je naklonený čakaniu a iný zas nie... A ak niekto povie,že sa čaká a vlak naberá za nezmyselnú ,,zvýšenú,, frekvenciu a nakoniec je to nad rámec 10 minút a dispečer má problém nečudujem sa,že nabudúce nepočká. To čo predvádza vlakový personál a rušňovodiči niekedy je vrchol a nečudujem sa ani dispečerskému aparátu ak má taký prístup. Celá tá spoločnosť je jeden veľký BORDEL chcelo by to už konečne hľadať alebo aspoň pripustiť si rozumné riešenia.

Praha
Príspevkov: 5492
26.06.2013 0:29 26.06.2013 0:29
Re: ZSSK, zobuď sa !

Na úvod pozdravujem všetkých zainteresovaných. Fotky luxusné, cestovateľský denníček úplne perfektný.Diskusia horí,práve ju čítam manželke.Pravidelne cestujem vlakom Martin- Praha. Nie som zamestnanec železníc ,ale vždy preferujem cestovanie vlakom:h::h::h:Mám aj ja zážitky ale všetko to tu bolo napísane......A železnica už nemá voziť cestujúcich,ale len peniažky tym hore čo sa vozia na bavor 7.benzin:puke:

Považská Bystrica
Príspevkov: 36
26.06.2013 8:22 26.06.2013 8:22
Re: ZSSK, zobuď sa !

Veľmi rád som cestoval vlakom, aj vtedy keď som nemusel. V roku 1985 sme išli so spolužiakom z N.Zámkov cez Košice do Prahy...no zážitok na celý život....a teraz, keď vidím tie červeno-bele vlaky je mi na vracanie.......a keď minule zahlásila žilinská vlaková čata v Dargove za Trenčínom, že nás víta v exprese Fatra, tak to bol vrchol.....inak mali by ste si vypočuť hlásenie žilinských vlakových čiat v českých expresoch.....no jedna veľká hanba, absolútne neprofesionálne a dokonca aj pracujú s hlasom, snažia sa akoby recitovať, ale je to na smiech.....nechápem ako im to vedenie vôbec dovolí.
Slovensko je strašne malé, ak ste napr. z BA a nemáte rodinu napr. KE, tak sa vlakom vôbec neoplatí cestovať....už to nie je žiadna romantika.......ak si kúpite 1.9 TDI so potrebou do 5 l na 100 km, tak to ani nie je drahé.....a navyše to má aj výhodu, zastavíte hocikde pri trati a môžete si obzrieť, resp. odfotiť vlak.........je to určite lepšie ako v ňom v dnešnej dobe cestovať ....


Príspevkov: 504
26.06.2013 12:13 26.06.2013 12:13
 Re: ZSSK, zobuď sa !

Aj ja som vždy rád cestoval vlakom aj keď som nemusel. Vlaky mám rád aj napriek tomu všetkému a snažím sa aspoň niečo urobiť aby sa postupne stav začal zlepšovať.

Žilinská vlaková čata : Tak to si mi nahral do kariat teda :chuckle: . Cestujem rýchlikom Dargov už nejaké tie roky a ten personál čo v tomto vlaku robí je ten najodpornejší a najneschopnejší v galaxii (SP Vrútky a SPS Žilina). Nevedia absolútne nikdy čas odchodu zo staníc ( aj napriek taktu), nepoznajú absolútne prípoje ani ich to vôbec nezaujíma. Myslia si, že pojedli všetku múdrosť sveta a nafúkane vystupujú aj zo slovami ,,viete kto som ja ? Ja som vlakvedúci ! '' Tak vtedy ma to akože maximálne dojalo a nevedel som či sa mám smiať alebo plakať... Do vlakového rozhlasu vypustia sústavne blbosti... Nasleduje stanica Nové mesto nad Váhom (miesto Leopoldov) , nasleduje stanica Trnava (miesto Leopoldov) , v 90 % prípadov ani nehlásia (aj kvôli katastrofálnemu technickému stavu vlaku R 604 Dargov - nepoprepájané káble, nefunkčné rozhlasy atď) . Bratislavu-Vinohrady považujú za stanicu, ale zaujímavé, že keď ide o čakanie prípoju tak nie nedá sa, nebudem volať lebo je to zastávka. Na SPS-ku sa pretekajú kto najviac ošklbe cestujúcich a vraj sú v tom SPS Žilina najlepší :headbang: . Asi si každý urobí svoj názor na dané pretekanie sa :puke: . Neusmerňujú cestujúcich a čakajú na peróne kým si niekto aj 5 vozňov vonku pobehuje a hľadá vozeň, kde má miestenku, nepískajú. Bicykel, služobná pošta a podobne ? Oh bože takú neschopnosť a najhorší pracovný postup sa nedá nájsť nikde. Najprv si bicykel zoberú, zavesia, vyhodia cestujúceho, že tam nemá čo robiť miestom, kade nie je povolené vystupovať a podobne. Tak keď už nastúpil cez služobné dvere tak ho pre krista boha nevyhadzovať, veď on chce len zaplatiť a preukázať sa lístkom :headbang: . Následne nato začne divadlo... zavrieme si služobné dvere, otvoríme si na druhej strane, zavrieme, otvoríme jedny oddielové prechodové, druhé, tretie, čakáme kým cestujúci nás pustia bez toho aby sme Bú-Mú povedali a následne otvoríme nástupné dvere a dáme súhlas na odchod. Ehm hmmm... V stanici, kde je minútový pobyt... Ale CRD Trnava ŽSR (a iný) automaticky píšu ,,zvýšená frekvencia cestujúcich,, aj keď posledné dve minúty nenastúpil jediný :headbang: . Aj keď nemajú bicykel či poštu tak jednoznačne keď zmeškaný vlak zastaví v stanici tak oni si ešte kontroľujú lístky... Veď musia si dokončiť vozeň no nie ? Potom vystúpia a keď už nikto nenastupuje ani sa nechystá hľadajú pol minúty terčík a začína najdôležitejšia fáza- prechádzanie sa. Aj napriek zatvoreným všetkým automatickým a manuálnym dverám majú povinnosť zvonka sa prejsť štyri vozne popri vlaku (tie štyri, ktoré má pridelené jeden sprievodca) aby si to opäť zrevidoval od začiatku po koniec. Často sa prechádzajú aj preto lebo nemajú dostatočné poznanie a keď si ho robili boli sa len odviezť - v Trnave sa postavia tak, že na seba nevidia a potom sa pol minúty pozerajú (jasné vpredu musí byť sprievodca v miestenkovom 9. a kolega v miestenkovom 3.) a potom sa rozhodnú sa opäť len prejsť. Ak sú otvorené automatické dvere ? Chodia po vonku popri vlaku a zatvárajú na gombík automatické dvere :wasntme: ... Keď ich otvorí niekto pre teplo na predstavku nemajú problém sa aj dvakrát vrátiť... Ak nezatvára centrálne jeden vozeň ? Nie, nebojte sa... Neusmerňujú sa naň ale robia si ako keby nič a každú stanicu napríklad zo služobného sa prejdú do vozňa prvej triedy zavrieť gombíkom automatické dvere. Ak aj funguje centrálne zatváranie dverí ? Pre Žilinu ? To je teda divadlo ! Všetci sa potavia na perón a jedna sa pol minúty obzerá a pchá štvorhran a snaží sa zavrieť. Po zavretí si každý dvere otvorí a dáva súhlas. Ak niekto dobieha celý proces bezproblému zopakujú. V staniciach, kde je minútový pobyt len tento hlúpy patent trvá viac ako minútu. Ako to robia všetci normálny sa dá vidieť v Čadci, Bratislave, Trenčianskej Teplej. Pohotovo len cvaknú a nevystupujú... A súhlas sa dáva zároveň alebo pred cvaknutím... Ide predsa o ľudí !!!
Na akcii Rendez 2013 som sa nezávisle pýtal na názor rušňovodičov a iných ich kolegov. 10 z 10 prípadov boli hlášky štýlom ,,kadejaký neschopný horňáci'' , ,,Žilinčani a Vrútočani sú neni normálny'' a podobne. ZSSK,a.s. a niekto si dal totiž záležať aby nosné vlaky ZSSK sprevádzali tí najhorší. Niekto sa za nich musel aj pobiť snáď. Veď vlaky vychádzajúce a končiace z Bratislavy aby vozili Žilina a Vrútky :puke: ? Ako príde mi to už len tak divné a ako poznám fungovanie na železnici určite sa niekto činil aby mala Žilina a Vrútky robotu. Trenčianska Teplá super zvládala R 603 minulý GVD. Bratislava vie ovveľa lepšie sprevádzať rýchlik, ale nie... Dáme tam Žilinčanov a Vrútočanov... Potom cestujúci prestávajú chodiť vlakom keď sa tam niekto hodinu vzrušuje nad lístkom, pýta ho dobreže nie pred nástupom do vlaku a má kopu času a spôsobuje meškanie vlaku. Hore som dával fotky štatistík. Vlakový personál vie robiť aj viac ako rušňovodič ! Ak sprevádzajú R 604 niektoré z výnimiek, ktoré naozaj robia maximum tak je vidno obrovský rozdiel. Z +24 minút na + 9 !!! Ale ako je v tých odkazoch jasné tak vedia (a zvyčajne to tak je) spraviť z +13 minút aj 29... Za kadejaké na každej stanici ,,frekvencie,, :@ .


SK
Príspevkov: 7720
26.06.2013 15:54 26.06.2013 15:54
 Re: ZSSK, zobuď sa !

Páčiš sa mi kolega, ty si riadna vrtuľa, to stále si len pre webe?
:y:


Príspevkov: 504
26.06.2013 17:26 26.06.2013 17:26
 Re: ZSSK, zobuď sa !

Ďakujem za podporu a keďže spravujem podobný web, tak som väčšinou online.

Som, pretože sa snažím hľadať riešenia a akýkoľvek problém rozoberám až do naj-poslednejšieho detailu. Keď sa tie detaily dajú do jedného celku vznikne minimálne 50 % z celku a to už detail nieje :-O.


SK
Príspevkov: 7720
26.06.2013 20:57 26.06.2013 20:57
 Re: ZSSK, zobuď sa !

Ja viem, že sa venuješ RT.
Ja poukazujem, prečo si iba stále pri webe? Treba ísť vyššie, svojou naturou vyhecuješ nejedného darmožráča.:y:


Príspevkov: 504
26.06.2013 22:30 26.06.2013 22:30
 Re: ZSSK, zobuď sa !

Prepáč,že som akosi nepostrehol túto reakciu. Nie som stále iba pri webe a mal som tú česť so zodpovednými za tento stav. Tí najvyšší vyzerá,že záujem javia a dúfam,že sa bude dariť lebo ide o vec pre všetkých :-O


Príspevkov: 9
26.06.2013 18:21 26.06.2013 18:21
 Re: ZSSK, zobuď sa !

bože ty si vážne chorý


Príspevkov: 504
26.06.2013 18:26 26.06.2013 18:26
 Re: ZSSK, zobuď sa !

Skôr to bude tým, že ľudia ako ty v živote nevedia pochopiť, že pre niekoho železnica nieje len nútené zlo a robota. Pre niekoho je to aj hobby a má záujem o to, aby fungovala lepšie. Koniec koncov tvoje príspevky svedčia tiež o tvojom psychickom stave a výlevoch. :apl:


Príspevkov: 9
26.06.2013 19:21 26.06.2013 19:21
 Re: ZSSK, zobuď sa !

Aj pre mňa je to len hobby a nie robota. A ty máš záujem akurát tak aby fungovala železnica pre vlak 604 a prípoje od neho. Ja narozdiel od teba poznám aj iné vlaky ako 604, a predstav si že aj tie meškajú, dokonca častejšie ako tvoj dargov (napríklad už spomínané Zvolenské R). Ešte si sa tu mimochodom zabudol pochváliť čo všetko sa vďaka tebe a tvojim podnetom v ZSSK zmenilo k lepšiemu.


Príspevkov: 504
26.06.2013 22:17 26.06.2013 22:17
 Re: ZSSK, zobuď sa !

Príspevok sa nezakladá na pravde. Ja sa zaujímam celkovo o dianie na železnici a určite nie len o R 604. Bohužiaľ R 604 je vlak, ktorý najčastejšie využívam.


SK
Príspevkov: 7720
26.06.2013 20:55 26.06.2013 20:55
 Re: ZSSK, zobuď sa !

Myslím, že máme držať spolu a na diagnózy sú iní ľudia.


Príspevkov: 504
26.06.2013 22:23 26.06.2013 22:23
 Re: ZSSK, zobuď sa !

Presne tak, spolupráca je na nezaplatenie :handshake::y:

Praha
Príspevkov: 3459
26.06.2013 23:41 26.06.2013 23:41
Re: ZSSK, zobuď sa !

pár dní som mal noťas v oprave, nebol som tu, iba veľmi sporadicky, nebude reagovať na "parný pohon" riadenia ZSSK, pretože už pred časom som vymyslel veľmi výstižný názov skratky ZSSK:
ZSSK = Značne Spomalená Slovenská Korporácia

Ako presný opak Vám prinášam opis včerajšej mojej udalosti, ktorá sa ako keby bola v priamom rozpore toho, čo píše pilkus - jednoducho povedané, keď sa chce, tak sa dá... :
Okrem povolania rušňovodiča na Českých drahách pracujem aj ako lektor poľského jazyka a dva krát mesačne dochádzam učiť poľský jazyk letohradských rušňovodičov, ktorí zachádzajú s vlakmi do Poľska. V skupine mám asi 10 ľudí - rušňovodičov, dvoch kontrolórov vozby, strojmajstra..a títo ľudia majú kvôli vyučovaniu poprehadzované zmeny, občas sú po nočnej, či majú voľno, aby sa zúčastnili vyučovania. Mojou svätou povinnosťou je teda vždy pricestovať do Letohradu načas, pretože viem, že ma tam čakajú....
na cestu do Letohradu používam nasledovné spojenie:

Nymburk město 5:08 5:09 Vlak Os 15839 vůz vhodný pro přepravu cestujících na vozíku rozšířená přeprava spoluzavazadel (do vyčerpání kapacity)
Nymburk hl.n. 5:13 5:25 Odjezdová tabule ve stanici Vlak Os 5801 1.2. vůz vhodný pro přepravu cestujících na vozíku, vybavený zvedací plošinou rozšířená přeprava spoluzavazadel (do vyčerpání kapacity)
Kolín 5:52 6:00 Řazení Odjezdová tabule ve stanici Vlak Ex 521 Vsacan možno zakoupit místenku
Pardubice hl.n. 6:21 6:31
vlak čeká na zpožděné přípojné vlaky maximálně 5 minut po svém pravidelném odjezdu Odjezdová tabule ve stanici
Vlak Sp 1915 Glacensis úschova během přepravy (do vyčerpání kapacity)
Letohrad 7:37

včerajší deň bol ale úplne iný. Vlak Os 5801 mal meškanie z Nymburka do Kolína 5 minút na odchode, po ceste sa pridružili pomalé jazdy a do Kolína sme prišli zmeškaní + 8 minút. Vo vlaku bola moja kamoška vlakvedúca, ktorú som okamžite poprosil, aby hne´d služobným mobilom volala sieťovému dispečerovi ČD a zaistila mi prestup v Kolíne. Dovolať sa však nemohla, vlak sa práve nachádzal v "hluchom pásme". Po príchode do Kolína na 5. nástupište o 6.00 hos som vybehol z CityElefantu a nemohúcne sa pozeral na červené koncovky odchádzajúceho Ex 521 Vsacan. V ten moment do mňa vstúpila bezmocnosť a zúfalosť, pretože som vedel, že do Letohradu budem viac ako hodinu meškať...
Vzal som svoj mobil a sám som zavolal službukonajúcemu sieťovému dispečerovi ČD a vysvetlil mu detailne situáciu. Ten si ma pozorne vypočul, zapísal si moje číslo mobilu a sľúbil, že za chviľku zavolá naspäť.
O 5 minút mi zvoní mobil a hovor od sieťového dispečera, ktorý mi oznámil, že to vyriešil, a povedal mi, že mám nastúpiť do EC 273 Avala, s odchodom z Kolína o 6.20 hod a TENTO EUROCITY VLAK MI DNES MIMORIADNE ZASTAVÍ V STANICI CHOCEŇ, kde predbieha Sp 1915 Glacensis, ktorým som mal plánovane cestovať z Pardubíc do Letohradu. Neveril som vlastným ušiam... a poviem Vám, že mi odľahol kameň zo srdca...
Blížila sa stanica Choceň a vlak zo svojej 160 km rýchlosti začal brzdiť, až na 2.nástupišti pekne zastavil.
Otvorili sa dvere vozňa a moja noha vystúpila z Avaly a choceňský perón...
Dokonca aj staničný rozhlas zahlásil: "Zde stanice Choceň, u druhého nástupište dnes mimořádně zastavil vlak Eurocity 273 Avala do Bělehradu, žádáme cestujíci o ukončení výstupu".
Normálne som tomu nechcel veriť... ako vo sne
Usmiaty som pokojne prestúpil do Sp 1915, ktorý stál na rovnakom nástupišti, a pozeral z okna na odchádzajúcu Avalu...
je to aj zdokumentované na tomto webe pod dátumom 25.6.2013
>>odkaz (http)<<

JEDNODUCHO POVEDANÉ: KEĎ SA CHCE, TAK SA DÁ ....
Moje veľké ĎAKUJEM patrí spomínanému sieťovému dispečerovi Českých dráh
:bow::bow::y::y::y::y:


Príspevkov: 9
20.07.2013 1:42 20.07.2013 1:42
 Re: ZSSK, zobuď sa !

Brigadirku dolu pred Panom Dispecerom :-) Ja sa zial vacsinou z mobilu dozviem, ako sa nieco neda...

Na druhu stranu, pokial je dodrzany cakaci cas, tak dispeceri potvrdzuju, ze pripoje pockaju. Aj ked uz som sa stretol aj s pristupom dispecera, ze si mam pozriet cakacie casy a nezatazovat ho so samozrejmostami...

Príspevkov: 5
27.06.2013 20:58 27.06.2013 20:58
Re: ZSSK, zobuď sa !

Ja necestujem často vlakom. Ale ked, tak väčšinou na dlhé trasy , dovolenka, služobka, výlet atd. Ja mám v celku len dobré skúsenosti, čo sa týka prípojov telefonovania , čakania . Nikdy som sa nestretol s neochotou situáciu nevyriešiť a mať ludovo povedané na saláme, práve naopak vždy bola snaha situáciu vyriešiť v prospech cestujúcich. Asi som mal šťastie. A aby som bol objektívny, tak isto aj v zahraničí sú také isté problémy ako tu. Ono je len problém, že ked sa situácia vyrieši v prospech cestujúcich, tak nikto o tom nepíše, ale ked ZSSK naserú cestujúceho tak sa o tom píše. Samozrejme, majú ZSSK čo zlepšovať, ale určite sa personál snaží viac ako nesnaží. Jednoznačne by pomohla konkurencia súkromníka a veľa problémov by sa vyriešilo akoby zázrakom. :@


Príspevkov: 9
20.07.2013 2:04 20.07.2013 2:04
 Re: ZSSK, zobuď sa !

Dakujem za podporu pre vl. caty.

Zial so zlepsenim v pripade konkurencie nesuhlasim. To mozno funguje v zahranici (dokonca aj v CR), ale u nas ide o slepu ulicku. Staci priklad Zltej obludy. Na ramene Za-Pha na Zltu obludu ZSSK nijako nereaguje (Zlta Obluda tam ma riedke spoje, takze je to aj pochopitelne). Avsak na ramene Ba-DS-Komarno ke ziarivy priklad toho, ako to nema fungovat (myslene ohladom ZSSK). Kym tam jazdila ZSSK, tak renovacia trate neprichadzala do uvahy, ale ked tam zamierila Zlta obluda, tak cela trat bola prestavana od zakladu a ZSSK im ju vypratali, aby nahodou nejaky cestujuci nezabludil do vlaku ZSSK a tym by sposobil stratu Zltej Oblude... Takze akakoilvek konkurencia ZSSK by znamenala len stratu zaujmu ZSSK v danej oblasti...
Jeden by sa mozno zaradoval, ze by to bol koniec neochotnem,u personalu a starych vozidiel (prehnane povedane) - to z casti mozno aj ano, ale sukromnici typicky javia zaujem o vytazene trate a spoje, zatial co statna zeleznica je povinna prevadzkovat aj trate s mensou vytazenostou, aby prislusne lokality ostali dostupne (zial v tomto ohlade uz zaostava ja ZSSK) a tie su dotovane prave z vytazenych trati. Takze ak ZSSK strati vytazene linky a ostanu jej len tie menej vytazene (navyse s jej pristupom), tak sa mozeme rozlucit s vacsinou lokalnych trati...

Riesenim problemov s dostupnostou, financiami a snahou o zaujmy cestujuceho by bolo skor zredukovat pocty uradnikov a ich motivaciu robit nieco pre firmu a nie len pre seba a svojich pribuznych. Ved kazdy uradnik ma vyssi plat ako prevadzkovy zamestnanec a to pri tom nema ani priplatky za pracu za stazenych podmienok, v noci, alebo cez sviatky...
Necudujme sa, ze nie su peniaze na opravy a nahradne diely, ked len gen. riaditel dostane odstupne vo vyske desatrocneho platu zamestnancov mensieho strediska...

Dubnica nad Váhom
Príspevkov: 2477
27.06.2013 21:23 27.06.2013 21:23
Re: ZSSK, zobuď sa !

skúsenosti so ZSSK sú bohužiaľ také aké sú. tiež som sa za posledný týždeň zbytočne hádal so sprievodcom na kvalitu cestovania.....odpoveď som dostal "iba" po 3 týždňoch....samozrejme zamietavú.......ale radšej som písal zo súkromného emailu, lebo pri paranoidných stavoch našich železničných mecenášov by som si svojou drzosťou sťažovať sa narobil len problémy,....

Turčianske Teplice
Príspevkov: 1592
28.06.2013 12:25 28.06.2013 12:25
Re: ZSSK, zobuď sa !

Jožo, klobúk dole, vystihol si to ako dávno nikto nie. Bude aj nejaké pokračovanie? Ak áno, už teraz sa teším!

Minulého a tohto roku som si rozšíril moje skromné portfólio zahraničných jázd vlakmi o Rakúsko - cesta vlakom v tejto krajine je vskutku rajskou hudbou. Náväznosť, prípoje, prístup zamestnancov od pokladne až po sprievodcov, nefalšovaná a nehraná ústretovosť voči zákazníkovi, kvalita jazdy, trate (tu musím povedať, že Semmering už ozaj toho pamätá, tam to zas vyrovnáva prostredie a prírodné scenérie), proste, nie je o čom diskutovať. Aj staršie PP súpravy sú vždy vzorne čisté, toalety v najlepšom poriadku. Informovanosť cestujúcej verejnosti takmer aj na poslednej zastávke je na úrovni. Ja sa len čudujem, roky naši predstavitelia (isto aj ZSSK a ŽSR) cestujú po zahraničí, prečo nedonesú to dobré, čo vidia, aj k nám? Prečo chudák daňový poplatník musí cestovať v takých hnojoch? Nerozumiem... už o NEslužbách a NEústretovosti (česť výnimkám) ani nehovorím.

Ak dovolíte, podelím sa s Vami o skúsenosť z minulej jazdy, konkrétne 28. mája. Selzthal - Leoben - Bruck/Mur- Wien-Marchegg - Bratislava a ďalej R 813 Sitno do Zvolena a Zr do BB a domov. Po Rakúsku človek ozaj ani nevie, že tým vlakom ide. Každý ho pozdraví, cesta prebieha bez meškaní, v pohode, vagónom nehádže, hoc to bol starší OBB vozeň radený v EC 172 Vindobona. Proste super, všade čisto. Prídem do BA, po výstupe na hl. st. už som podľa zápachu WC vedel, že som doma, ale pri kúpe lístka som ostal ozaj ochromený. Pani ma ledva pozdravila, ak sa ten jej ston dal vôbec pozdravom nazvať. Po oznámení, že budem platiť kartou, mi vrhla terminál cez okienko tak, že ho temer rozbila. Naťukal som, terminál som vrátil, pani vo svoje agresii pokračovala, keď mi nie podala, ale vrhla lístok do okienka tak, že sa aj s pokladničným blokom rozletel po jej kancelárii - netrafila totiž do otvoru priehradky. Potom ho pozbierala, čosi zahundrala, bez pozdravu som odišiel preč. Ďalším šokom bola súprava R 813 - neviem, kde ju pozliepali, ale museli si s tým dať roboty. Ako ju pristavovali k nástupišťu, v jednom vozni tak smrdelo WC po moči, že sa to rozvialo polkou nástupišťa, keďže bolo teplo, ako tam vlak do odchodu stál, omamná vôňa sa rozliehala ďalej a ďalej. Vozeň špinavý, hnus bol si sadnúť, a to nie som nejaký precitlivelý, ale keď robíme služby, tak ich robme.
O katastrofickom cestovaní po trati 150 nemusím písať, poznáte to všetci, dodnes smekám klobúk pred majstrom, ktorý po tom tankodrome prišiel do Zvolena, ak si dobre pamätám, len so 4 minútami. Zato vlak OD Bystrice vošiel s krátkym meškaním do stanice, napriek tomu náš Zr nepúšťali hneď, ale ho nechali bezdôvodne zmeškať asi 5 minút. Ale to som už neriešil.
Takže, asi toľko. Je to hanba. Ja však ale stále tvrdím, všetko je v ľuďoch a o ľuďoch a nikto ma nepresvedčí, že je tomu inak. Za čistotu vozňov je niekto zodpovedný - KTO? Aj starý vozeň, ak je udržiavaný a čistý, dá sa v ňom cestovať.

Pri tejto príležitosti by som sa Vás rád spýtal - pokračuje ŽOS Trnava alebo Vrútky v modernizácii vozňov? Dávno som o tom nič nepočul.

Keď som chodieval ešte počas štúdia z Leopoldova R 605, 607, 609 domov, ľudia sa tlačili ako haringy, kde bol problém pridať vozne? Na moje sťažnosti mi odpísali, že nástupištia sú krátke. Všetci vieme o tom, aké sú R 6XX exponované, napriek tomu postavíme krátke peróny. Tak kde sme? človeku je hrozne ľúto, keď vidí, do akého svrabu doviedlo pár nenažrancov náš štát.

Ešte sa vyjadrím k iniciatívam Martina Cipriana - všetci vieme, položme si ruku na srdce, ako sme sa k nemu stavali od začiatku, keď bil na poplach, keď upozorňoval na nekvalitu služieb. S odstupom času, ja osobne musím konštatovať a povedal som to už niekoľkokrát, že takéhoto človeka by bolo treba v každej firme. Ale následne aj personál, ktorý by okamžite nahlásené záležitosti riešil, opravoval, odstraňoval. Mnohokrát ide o maličkosti. Jednoducho, človek musí byť v teréne. Z kancelárii sa to vidieť nedá, preto by som všetkých, ktorí tam sedia, zo ZSSK aj ŽSR poslal na 2týždňové terénne cvičenia, aby okúsili vozbu našimi vlakmi, aby pocítili, keď to ide z rozbitej trate vyskočiť, aby zažili na vlastnej koži nevraživosť zamestnancov niektorých, aby.... to sa totiž z kancľa nevidí.

Chcem veriť, že raz aj naša železnica rozkvitne dokonalými službami, modernými vlakmi a ÚSTRETOVOSŤOU voči tým, ktorí ju využívajú - svojim zákazníkom. :)

banovce
Príspevkov: 770
28.06.2013 15:02 28.06.2013 15:02
Re: ZSSK, zobuď sa !

no moj je ze nasa slavna ZSSK sluzi iba na financovanie firiem cez statnu kasu formou rekonstrukcii starych cerepov


Príspevkov: 9
20.07.2013 3:41 20.07.2013 3:41
 Re: ZSSK, zobuď sa !

Amen.